Anderen over Anand
Anand verleidt je om dieper te kijken en ze haalt je over om los te laten wat je toch al kwijt wilde. Anand verzacht wat rauw aanvoelt. Het wordt zo gemakkelijker aan te kijken en te verteren. Eenvoud en acceptatie is een grote kracht van haar.

In Anand ontmoet je een vrouw waar je je snel thuis bij voelt.
Het is eenvoudig om met haar je vragen en dilemma’s te delen want ze veroordeelt niet snel.

Een stap zetten in het onbekende om nieuwe gebieden te ontdekken in je lichaam en je gevoel gaat bij Anand heel natuurlijk. Zuiver en subtiel luisteren naar de signalen van je lichaam kun je met haar ontdekken. In haar sessies en massages mag je genieten èn ga je ook in contact met de diepere lagen in jezelf.
Je ervaart wat een aanraking voor je betekent en wat er zich in je opent. Speelsheid en ontvankelijkheid voor de magie van het leven.

Anand straalt lichtheid uit en de dingen van het dagelijks leven worden om van te genieten. Haar ontmoeten geeft een richting naar meer diepgang en het loslaten van onnodige ballast.

Thuis in The Bodhitree verbindt Anand en zij maakt het samenleven rond en bij elkaar. En in haar retraites en meditatiedagen creëert zij een speelse omgeving waarin het natuurlijk is om te ontdekken en te verstillen.

Tantra
Sinds 2005 ben ik samen met mijn geliefde Kabir onderdeel van Pema’s WildTantra Team en assisteren we haar bij diverse retraites in binnen- en buitenland.  Kabir als kok en ik in- en om de meditatie ruimte. Hier word ik spiritueel gevoed en krijg ik steeds meer oog voor het mysterie van het leven: wie ben ik? Wat is leven, de dood, het universum? Wat is eenheid? Inmiddels is het team uitgegroeid tot een familie: Kaula Heart of All. Elkaar supporten in onze bewustzijnsgroei – wat een enorme rijkdom!

The Bodhitree in Soest
Na 9 jaar wonen en werken op Venwoude en ruim een jaar reizen zijn Kabir en ik in 2009 The Bodhitree  in Soest begonnen.

The Bodhitree is een plek om elkaar te ontmoeten, te mediteren, samen te wonen, te rusten, heerlijk te eten en te zingen. Hier leven we met meerdere volwassenen samen. Gezamenlijk is er de zorg voor het huis, de tuin en voor elkaar. We inspireren elkaar om plezier te hebben en te blijven groeien.
Dit is ook de plek waar de massages en sessies worden gegeven en organiseer ik meditatie-, massage- en tantradagen. Ook is het mogelijk voor een individuele retraite te komen alleen of met je geliefde.

Je bent van harte welkom voor een uur, een dag … of de rest van je leven!

Over de naam StarLotus
Zolang als ik mij herinner kijk ik in het donker naar boven, naar de sterren…zijn ze er weer?
En…ze zijn er altijd! Schijnen altijd hun licht, dag en nacht!
‘Ik open mijn ogen in de morgen zodat ik in de nacht de sterren kan zien en ze kan herinneren gedurende de dag.’
Me daar meer en meer mee verbinden maakt me stil, in-gebed met de natuur.
De lotus is voor mij het mooiste symbool wat transformatie belichaamd: vanuit de modder verrijst zij naar het licht. Wat een kracht.

Wat inspireert mij?
Het wonder van de natuur, buiten zijn, zorgen voor de tuin, beweging van vallende sneeuwvlokken, schaatsen, Pema, wakker worden naast mijn geliefde, stilte, Osho, mijn tantra familie, de sterren zien fonkelen…

Nog wat info … 

 • Geboren op 16 april 1965 te Utrecht, opgegroeid in Wijk bij Duurstede.
 • HEAO-bedrijfsinformatica in Utrecht in 1988 afgerond en aansluitend 12 jaar met veel plezier als IT-er en docent gewerkt in Den Haag.
 • Van 1995 – 2007  vele lichaamsgerichte avondcursussen geassisteerd en gegeven in Den Haag (Wajid) en Utrecht.
 • Vanaf 1998 begeleiding van individuen en groepen om bewuster, vrijer en vanuit de kracht van je hart in het leven te staan.
 • Van 1999 tot 2008 gewoond en gewerkt op Centrum Venwoude te Lage Vuursche:
  In 2004 de 4-jarige HBO Opleiding tot Trainer Emotioneel lichaamswerk afgerond.
  Aantal jaar docent Massage geweest bij deze opleiding.
  Opgeleid tot Fundament-trainer.
 • Sinds 2005 onderdeel van het WildTantra-team van Pema, waar ze (jaar)trainingen en retraites in binnen- en buitenland assisteert.
 • In 2009 The Bodhitree in Soest opgericht. De thuisplek voor de massages, (tantra)sessies, meditatie- en tantradagen, voor een individuele retraite en om samen te wonen.
 • September 2019 yin yoga teachers opleiding bij Arhanta Yoga.
 • Anand is en blijft in onderzoek via cursussen en retraites op het gebied van massage, bewustwording, meditatie, tantra, medicine plants, stervensbegeleiding, etc.. En de belangrijkste ceremonie: het dagelijks leven zelf.

Anand is aangesloten/geregistreerd bij:
BeTTEL:    Beroepsvereniging Trainers & Therapeuten Emotioneel Lichaamswerk.
CAT:         Collectief Alternatieve Therapeuten, CL2894.
GAT:         Geschillen commissie Alternatieve Therapeuten
AGB:        90-043061, M.E.A.M. van Schalkwijk. 90-51823, Akash  / Meditatie & Coaching